Четвер, 28.03.2024, 20:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Методичний кабінет відділу освіти Золотоніської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Як би ви оцінили свою готовність до впровадження нових Державних стандартів освіти?
Всього відповідей: 6
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 3 » Першовересень почався з подарунків
17:10
Першовересень почався з подарунків

     Продзвеніла веселкова карусель теплого літа. Ранок першого вересневого дня. Усі шляхи ведуть до школи. Дитячий щебет, юнацькі посмішки, ностальгічні погляди дорослих, душевний щем, смуток і радість, чарівна хуртовина осінніх айстр – переплелися разом. Це – День Знань, Свято першого дзвоника. Свято, яке єднає усі покоління, бо складну й тернисту дорогу пізнання кожен торує у своєму житті. Свято  для 28 першокласників, які вперше переступили поріг Золотоніської загальноосвітньої школи №5. Свято тих, хто прийшов сюди із своїми дітьми чи онуками. Свято учителів, які щоденно віддають свої знання та тепло сердець.

   Гостинно відкрила двері п’ята школа. Школа, яка  багата своїми традиціями і здобутками, школа, яка  гордиться своїми учнями і учителями, школа, яка  є опорною по впровадженню педагогічної спадщини О.А.Захаренка.

   Звучить Гімн держави, виносять Державний прапор – і маленькі школярі роблять перші кроки на шляху до вершин духовності і життєвої мудрості, що пролягають через прекрасну країну знань. Перша вчителька Хабло Т.І.  заводить їх до шкільної родини. Батьки першокласників утворюють з вишитих рушників коридор і впускають дітей у нове незвідане шкільне життя. Гордо виходять на лінійку найменші школярі. Вони ще до кінця  не знають, що на них чекає, для них школа – це підтвердження їхньої «дорослості». Тож на лінійці вони обіцяють не порушувати поведінки, учитися на відмінно, гордо носити звання учня п’ятої школи. Як іменники, вони одержують подарунки: від п’ятикласників підкову на щастя, а від  найстарших – Букварі, щоденники  і дзвіночки.


     Одинадцятикласники –   на почесному місці випускників.  Для них перший дзвоник сьогодні пролунає востаннє. Трепетно звучать їхні слова привітання  першокласникам, ностальгічні нотки майбутньої розлуки з школою і заклик берегти   у своїй пам’яті шкільні роки, як неоціненний дарунок долі, і непідвладний плину часу образ вчителя, який навчив  не тільки писати й читати, а й викладає основи великої науки під назвою «Життя».

    З вітальним словом звернувся до першокласників, батьків, учнів, учителів, гостей директор школи Курило О.М. Він урочисто сповістив, що 2012-2013 навчальний рік стартував, вручив Похвальні листи за відмінні успіхи у навчанні учням 5 – 10 класів, побажав присутнім успіхів, творчих злетів, натхнення, мудрості і терпіння. 

Теплі приємні слова вітання звучали із уст Почесного директора школи, Голови ради ветеранів Мотрич Р.М.

    Радо вітали учні школи почесних гостей заступника Голови ОДА, керівника апарату ОДА Івакіна Едуарда Олександровича та міського голову Войцехівського Віталія Олександровича.  Вони завітали не з пустими руками, школа отримала сертифікат навчального комп’ютерного комплексу.


    Пролунав перший дзвоник.  Трепетно тримаючи першокласників за руки, одинадцятикласники під гучні оплески проводять їх на перший у їхньому житті урок.  А кожен із присутніх згадав своє дитинство, юність, своїх друзів,  свій Перший дзвінок.



Переглядів: 907 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024