Субота, 20.04.2024, 02:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Методичний кабінет відділу освіти Золотоніської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Як би ви оцінили свою готовність до впровадження нових Державних стандартів освіти?
Всього відповідей: 6
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 3 » Щебече галасливий шкільний гімназійний дзвінок
17:24
Щебече галасливий шкільний гімназійний дзвінок
      
    Золоточубий вересень веде за руку сором’язливу дівчинку осінь. Стрімко випливає ще тепла просинь. Щебече галасливий шкільний гімназійний дзвінок. Задовго до свята прибігли до школи схвильовані гамірливі першокласники та їх батьки і поважно, з гордістю, - випускники. Усі святкові, осяяні різнобарв’ям осені і в посмішках, і в одязі, і в манерах. Прості і невибагливі жоржини та айстри у букеті для першої вчительки – традиційний атрибут осені. Величезні біло-сріблясті метелики на голівках красунь-першокласниць. Яскраво-червоний закличний бант на шкільному дзвонику. А гімназійний ґанок ніби квіткова оранжерея: пломеніють дитячою вдячністю учителям різноколірні айстри, гарячі жоржини, царствено-величні троянди. Вересень, немов учитель Двері знову відчинив. Гімназистів дзвінком урочистим До навчання запросив.  
     У країну знань відчиняють гостинно гімназійні двері для малят-першокласників. А зустрічає їх талановита, творча, невтомна чарівниця дитячого настрою і святкових розваг Закала Лариса Володимирівна. Вона навчить бачити світ у чудових, незвичайних кольорах людських почуттів аж 28 школяриків. Протягом чотирьох років поруч із молодшими учнями буде і за маму, і за доброго друга та наставника класовод Верещака Алла Василівна. Разом з нею 25 допитливих учнів помандрують цікавими стежками до країни знань. Бринять сльози радості і смутку у Людмили Миколаївни Лук’ященко, яка з гордістю вивела на останній Перший дзвоник осінньо-замріяну юнь, гордість гімназії, потенціал міста та країни – майбутніх випускників. Адже серед них не за роками успішні науковці, спортсмени, артисти – креативні, обдаровані, талановиті гімназисти: Таран Інна – переможець Всеукраїнської олімпіади з української мови, стипендіат Кабінету міністрів; Черненко Інна – призер обласної олімпіади з іноземної мови; Кучинська Дарина, Бражник Ірина, Вергут Ірина – переможці Міжнародного телеконкурсу «Версінаж» у складі ансамблю «Мальви»; Чирва Іван – юний математик; Педченко Анна – знавець французької мови; Козинець Ясін, Ковтуненко Євген, Шульга Михайло – кращі баскетболісти міста. Всю святкову гімназійну родину в такий урочистий день привітали високоповажні, щирі, привітні, знані гості. Вперше гімназії на урочисте свято завітала очільник освітян Черкащини, начальник Головного управління освіти та науки Черкаської ОДА Гаврилюк Галина Миколаївна разом з начальником відділу освіти Золотоніської міської ради та Виконавчого комітету Строкань Ольгою Миколаївною. У своєму вітальному виступі Галина Миколаївна підкреслила, що наша гімназія посідає авторитетне місце серед обласних закладів шкіл нового типу, адже тут працюють авторитетні, мудрі наставники, які передають свій досвід творчій молоді. «Хочу наголосити вам, Валерію Івановичу, що ми з вами виплекали надійну зміну і нам є чим пишатися – ми виростили гарне, розумне, здорове покоління, справжніх патріотів України. Дивлячись на першачків, розуміємо, що ці малята достойно приймуть естафету від старших товаришів», - зазначила начальник Головного управління.  
    А ще приємно вразив сюрприз – навчальний комп’ютерний комплекс. «Цього року держава і влада потурбувалися про школярів, підписавши угоду про співпрацю з Китайською Народною Республікою, завдяки чому ваша гімназія отримала новенькі персональні комп’ютери», - зауважила Галина Миколаївна. Отож наших гімназистів чекає світлий і просторий оновлений комп’ютерний клас. Науково-технічний прогрес крокує далі, не стоїмо на місці й ми. Тож такий подарунок тільки дасть ще більше натхнення до нових звершень у навчальному році, що розпочався сьогодні. І нехай цей теплий осінній  святковий День знань дарує вам творчу уяву і пошук, любов, духовну наснагу, відкриє вам безмежний світ знань… Подумки підбадьорте себе осінніми журавлями в небі, втіштесь айстрами за вікном, адже осінь – це не розлука, бо сховала вона у своєму осінньому смутку велику надію. Надію на краще.
Переглядів: 935 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024